Szabályzat

Minden versenyzőnek 1:00, 2:00 vagy 3:00 perc áll rendelkezésére (kategóriától függően). Az időkorlát a zene elkezdésétől számítódik. A zene elkezdése vagy véget érte után a zsűri nem pontoz pozitívan. A negatív pontok a zene véget érte után is járnak.Nem használható olyan zeneszám, amely közízlést sértő tartalommal (obszcén, trágár, stb.) bír, ellenkező esetben kizárnak. Ha nem vagy biztos benne, hogy a szöveg megfelel-e a kritériumoknak, akkor kérdezd meg a versenyszervezőket!A zenédet csak USB adattárolón mp3 formátumban tudjuk elfogadni a helyszínen.

Az olyan tevékenységekért, amelyek veszélyeztetik mások (játékosok, közönség, zsűri tagok, stb.) testi épségét vagy helytelen magatartás miatt kizárhatnak a versenyből. Segítő jelenléte a színpadon nem engedélyezett amíg előadod a műsorod.
Minden olyan yo-yot, amit valószínűleg használni fogsz, az előadás előtt fel kell, hogy vigyél a színpadra! Nem kérhetsz yo-yot a közönségtől vagy ismerőseidtől! A színpadról leesett yoyok nem kerülhetnek vissza a játékoshoz. Ellenkező esetben amíg az a yoyo játékban van nem jár technikai vagy performance pont a produkciódért, de minden hibát ugyan úgy számolni fognak.

 • A yoyo(k) nem lehet(nek) pörgő, ledobott vagy mount állapotban mielőtt a zene elkezdődik.
 • Kizárás jár veszélyeztetett előadásmódért, pl. yoyo elhagyja a színpadot a következő okok miatt: elszakadt zsinór, mechanikai meghibásodás vagy a versenyző gondatlan viselkedése.

Pontszámolási táblázat

MYYB Score Judging Distribution Table

A verseny kategóriáinak zsűrizésére a világbajnokságon érvényben lévő szabályzat vonatkozik, melynek részletes leírása az alábbi linken megtekinthető.

http://iyyf.org

1A, 4A, 5A

Selejtező nincs. A versenyzők 1A kategóriában 3 percet kapnak rá, hogy bemutassák produkciójukat. Double Dragon és Moebius stílusok nem engedélyezettek.

4A és 5A kategóriában 2 perces az időkorlát és a Soloham megengedett.

Pontozás:
1. Technikai pontszám (klikker) 60%
2. Technikai kivitelezés 20%
3. Előadásmód kivitelezés 20%
4. Fő levonások

Double-hand (2A-3A)

Selejtező nincs. A versenyzők 2 percet kapnak rá, hogy bemutassák produkciójukat. Engedélyezett stílusok: 2A és 3A. Kategóriák közötti váltás nem engedélyezett.

Pontozás:
1. Technikai pontszám (klikker) 60%
2. Technikai kivitelezés 20%
3. Előadásmód kivitelezés 20%
4. Fő levonások

1A Haladó

A versenyzők 1:00 percet kapnak, hogy bemutassák produkciójukat.

Pontozás:
1. Technikai pontszám (klikker) 60%
2. Technikai kivitelezés 20% (CLN, EXE)
3. Előadásmód kivitelezés 20% (MSC, BDY)
4. Fő levonások

1A Kezdő

Minden trükköt háromszor lehet megpróbálni első próbálkozásra 5 vagy 4 pontot lehet kapni attól függően mennyire szépen sikerül kivitelezni második próbálkozásra 3 vagy 2 pont kapható és harmadik próbálkozásra csak 1 vagy 0, amennyiben nem sikerül három próbálkozásból a trükköt ki kell hagyni és jön a következő trükk.

TRÜKKLISTA

 1. sleeper (5 másodpercig)
 2. inga/rock the baby (háromszor)
 3. eiffel torony
 4. wormhole
 5. mach5
 6. trapéz
 7. double or nothing
 8. matrix
 9. magic knot
 10. hook

Amennyiben két versenyző azonos pontot ér el bumeráng ( ez is egy yoyo trükk mielőtt valaki megijedne) lövő versenyt tartunk hogy el tudjuk dönteni ki ér el jobb helyezést.